Культура

Чернігівська художниця презентувала свої картини у Глухові

У національному заповіднику «Глухів» (Сумщина) відбулося відкриття виставки «Кольорові візерунки» Оксани Косової. Вона підготувала 39 акварелей різних жанрів: і натюрморти, і пейзажі, й архітектуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Небесне воїнство» – нова виставка в художньому музеї

Картини майстрині зображають переважно звичайну буденність і цим вражають глядачів. Адже вона так чітко відобразила всі тонкощі простих на перший погляд речей: цибулі, квашених яблук, коня, який пасеться в полі, старих будиночків та хвірточок. Побачене викликає відчуття щастя і спокою.

«Помилувавшись роботами Оксани, я одразу ж згадала свою матір, її затишну домівку і смачну їжу», – поділилася своїми враженнями заступниця генерального директора заповідника «Глухів» Світлана Жукова.

Виявилось, що талант до малювання в сім`ї О. Косової – не дивина, її дід був чудовим художником. Мисткиня закінчила Чернігівський педагогічний університет, де навчалася на вчителя образотворчого мистецтва, але 22 роки служила у прикордонній службі України в місті Сновську.

«У дев`яності було важко з роботою. Влаштуватися за спеціальністю – складно, а сидіти без копійки – теж не варіант, так я і стала військовослужбовцем. Там зустріла свого майбутнього чоловіка. Служба подобалась, але мені як творчій людині не вистачало в житті кольорів. Тож писала просто для себе, – розповідає художниця. – Подруга, яка вже тоді виставлялась, запросила малювати разом. Так прийшло розуміння, що це справа мого життя».

Зараз Оксана Косова рік, як на пенсії, тож має багато часу для свого захоплення, планує подорожувати і розвиватись.

Джерело: «Неделя»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button