Культура

Чернігову «подарували» частинку Криму (Фото)

Виставка художніх робіт «Кримська сюїта» відкрилася сьогодні, 28 березня, у Чернігівському обласному художньому музеї імені Галагана. Автори понад 60 полотен – відомі київські художники Костянтин і Світлана Шаповалови. Їхні полотна з краєвидами гірського й морського Криму, Ялти, Гурзуфу, Балаклави та Нового Світу розмістили одразу в двох музейних залах.

Виставку на кримську тематику подружжя влаштувало невипадково. Бо від моменту анексії Криму минуло вже 5 років.

Докладніше про головну ідею експозиції розповіла Світлана Шаповалова.

55961934_561196291039758_133862856327168000_n«Моїх робіт тут 15. Решта – роботи чоловіка. Ми разом творимо, разом робимо виставки. Кримська тематика нам близька. Мені 56 років, і я чудово пам’ятаю ті часи, коли була можливість відпочивати в Криму, дітей туди возити. Я вважаю, що Україна виявила материнську турботу про Крим. Вклала в нього багато ресурсів, зокрема в інфраструктуру, енерго- та водопостачання півострова.

Тож вважаю, що до нас поставилися несправедливо. І ця виставка – як нагадування про те, що правосуддя візьме гору. Я вірю, що Крим повернеться. І ця виставка – це також повага до корінного населення півострова, особливо до тих людей, які підтримують Україну і вимушено переселилися на  материкову частину держави», – зазначила художниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові дегустують «Смаки Сумщини»

Живописці вдячні Чернігову та художньому музею, що прийняли виставку. Щоправда, думка про місто над Десною в подружжя ще не склалася, бо бачили його тільки проїздом. Тож планують трішки затриматися в Чернігові, аби помилуватися краєвидами та приємно провести час.

До речі, чернігівці побачили експозицію першими. Через місяць її повезуть до Черкас і Вінниці.

Ще статті по темі

Back to top button