Культура

Джазові історії з Олексієм Коганом (Фото)

Джазова музика найбільше нагадує життя з його часто непередбачуваними імпровізаціями і ритмами. Тому мова джазу близька і зрозуміла кожному – від вибагливого слухача до людини, яка цю музику слухає вперше. Особливо ж, коли джаз звучить у виконанні професіоналів найвищого ґатунку. Саме такі музиканти 6 липня 2019 року грали в затишному дворику Чернігівського обласного філармонійного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанська та латиноамериканська музика Раміро Арісти і оркестру «Філармонія»

Концерт під назвою «Джазові історії з Олексієм Коганом» любителям джазу представив гурт відомих українських музикантів JazzinKyivBand у складі Лаури Марті – вокал, Володимира Камінського– клавіші, Олексія Когана – бас-гітара та Валерія Волкова– барабани.

Цікавинкою музичного дійства стали бувальщини від легендарного радіоведучого та арт-директора JazzinKiev Олексія Когана. За багаторічну кар’єру в музиканта назбиралося чимало історій і артистичних анекдотів, що варті для упорядкування не однієї книги.

– Радісні і сумні, запальні і меланхолічні  оповіді з життя – все це може бути джазом за умови, якщо дивитися на життя як на музику, — розповідає Олексій Коган. – За мій довгий професійний шлях назбиралось багато історій, пов’язаних із концертами, фестивалями, зустрічами з видатними зірками. Щось я розповідаю у своїх радіопередачах, щось – під час концертів, таких як у Чернігові. Я називаю це: розповідати людські історії мовою джазу. І людям це подобається…

Своїми враженнями від концерту у дворику Чернігівського обласного філармонійного центру поділилася й вокалістка Лаура Марті:

«Джаз поза часом. Саме тому він одночасно і сучасний, і архаїчний. Джаз — поза простором, а це означає, що він однаково доречний на будь-якій локації. І навіть простий дворик може згодитися для нього не гірше за найпрестижнішу в світі сцену. Мені було надзвичайно приємно виступати перед чернігівською публікою. Я почувалася дуже комфортно – наче вдома. Люди щиро й емоційно реагували на наш виступ. Їх не треба було ні «розігрівати», чи якось заохочувати. Вони прийшли слухати джаз. І ми їм джаз подарували».

Програму виступу колективу становили номери з гарячого латиноамериканського ритму й оксамитового джазу з нотками фанку і соул. – Це музика для вільних людей. І для людей, які хочуть бути вільними, — розповідає Олексій Коган. – Чернігівська публіка саме така. Тому в наших планах знову відвідати ваше місто. Тим більше, що у нас тут є добрі друзі, завдячуючи яким ми сюди приїхали. Це прекрасні музиканти – генеральний директор Чернігівського обласного філармонійного центру Сергій Теребун та керівник джаз-бенду «BissQuit» Дмитро Теребун.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Back to top button