Культура

Журналіст презентував свою прозово-поетичну книжку (Фото)

Свою нову книжку «Стріла» днями вперше представив письменник і журналіст Петро Антоненко. Презентація відбулася в Чернігівській центральній міській бібліотеці імені М. М. Коцюбинського.

Видання вийшло друком у грудні 2017 року коштом обласного бюджету за результатами конкурсу рукописів місцевих авторів.

Петро Антоненко охарактеризував свою творчість як втілення потреби журналіста реалізувати весь багаж досвіду, особисту колекцію вражень, особистостей та почуттів.

До збірки «Стріла» увійшли повість «Вересень», низка оповідань, написаних переважно у 1980-х роках, а також поезія. Через опис характерних ситуацій із сільського та міського життя в книжці змальовуються психологічні портрети героїв і життєві конфлікти, так само притаманні і сучасному суспільству.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Спортивне сузір’я Чернігівщини»: світ побачила третя книга

За підсумками обласного конкурсу рукописів 2017 року книга Петра Антоненка посіла сьоме місце у фінальному рейтингу та вийшла друком у рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2020 роки.

Нині збірка доступна для ознайомлення в бібліотеках області, а також на сайті Чернігівської облдержадміністрації.

Ще одну книгу, схвалену на минулорічному конкурсі рукописів, представив літератор Сергій Дзюба.

«Долі конем не об’їдеш» — останнє прижиттєве видання творів Віталія Леуса. Книга стала прощальною сповіддю перед читачем людини не публічної, але яскравої і життєлюбної.

Ще статті по темі

Back to top button