Культура

На Чернігівщині побачило світ унікальне видання

Лютневими днями вийшло у світ унікальне видання «Ігор Качуровський – Микола Шкурко ЛИСТУВАННЯ. Мюнхен – Ніжен». Воно приурочене до 100-річчя яскравого поета, прозаїка, перекладача, літературознавця і літературного критика, мовознавця, професора мюнхенського Українського Вільного Університету, лауреата Шевченківської премії Ігоря Васильовича Качуровського, яке відзначатимемо наступного року.

Це цікавий епістолярний діалог видатного митця з ніжинським меценатом, краєзнавцем, підприємцем і просвітянином Миколою Пантелеймоновичем Шкурком, який тривав майже два десятиліття – з 1994 до 2013 року. У книзі вміщено понад триста листів, 32 додатки, що розміщені за рубриками: «Літературознавчі статті Качуровського», «Мовознавчі статті», «Публіцистика Ігора Качуровського», «Розвідки з мікології», «Спогади», «Статті інших авторів про майстра», «Схеми», «Ноти». Вміщено бібліографічний покажчик видань відомого українського письменника і науковця».

Ігор Васильович розповідає про майстрів світової літератури та культури, розмірковує про розвиток української літератури в діаспорі, дає оцінку сучасному літературному процесу. А ще у своїх листах Ігор Качуровський постає як справжній патріот України. Він щиро любить свої Крути, свій Ніжин… Книга цікава не лише для філологів чи істориків, але й для кожного пересічного читача, який захоплюється краєзнавством.

Джерело: «Ніжен»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button