Культура

На Чернігівщині стартує обласний конкурс рукописів місцевих авторів

Комісія з питань підтримки місцевого книговидання при обласній державній адміністрації оголошує конкурс рукописів місцевих авторів 2018 року.

Прийом матеріалів на конкурс починається 2 квітня та триватиме до 15 травня.

Конкурс рукописів оголошується вже втретє в рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки.

Рукописи, визнані комісією кращими, будуть включені до видавничого плану на 2018 рік та випущені в світ без жодної оплати з боку авторів. Очікується, що їх наклад складатиме від 200 примірників. Віддруковані примірники будуть передані до бібліотек та навчальних закладів області, інших зацікавлених установ задля задоволення потреб читачів Чернігівщини, розповсюджуватимуться під час презентаційних заходів. Видані книги також будуть розміщені в електронному вигляді на веб-сайті Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рукописи не горять: в області шукають достойні книги для безкоштовного друку

Для участі у конкурсі запрошуємо до 15 травня включно подати до Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації:

завершений рукопис твору в електронному вигляді;

заяву визначеної форми на винесення рукопису на конкурс;

— мотиваційний лист з обґрунтуванням доцільності випуску рукопису в рамках Програми обсягом до 2000 знаків (або 1 аркуш А4);

— анотацію на рукопис та короткі відомості про автора (авторський колектив, упорядників);

— для творів наукового спрямування — дві фахові рецензії.

Рукописи приймаються щоденно, крім суботи, неділі за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 7 (вхід з боку скверу ім. Попудренка), к. 2, , з 8:00 год. до 17:00 год., перерва з 13:00 год. до 14:00 год.

Оцінювання та відбір рукописів здійснюватиме комісія з питань підтримки розвитку місцевого книговидання при облдержадміністрації. Головним критерієм для оцінки є літературна та/чи наукова цінність та якість творів, їх суспільна значимість та потенційна запитуваність з боку читацької аудиторії. Кількість рукописів, які будуть включені до видавничого плану, не визначена і залежатиме від рішення комісії.

Виплата гонорарів чи іншої винагороди авторам не передбачена.

На конкурс не приймаються заявки від авторів, книги яких були видані за результатами відповідних конкурсів рукописів 2016–2017 років, заявки щодо випуску навчальних (підручники, посібники), рекламних видань, препринтів, авторефератів дисертацій, буклетів, карток, листівок, плакатів, періодичних видань, а також видань, які передбачають одноразове використання (книжки-розмальовки і т.п.).

Детальні умови конкурсу описані у відповідному Положенні.

За додатковою інформацією звертатися за телефоном (0462) 67-86-94 або електронною поштою [email protected]

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button