Культура

На найбільшому в Україні Міжнародному фестивалі документального кіно відбудеться прем’єра стрічки режисерки з Чернігівщини

В усе наше життя війна внесла шалені корективи. Плани, сподівання, мрії – все змінила ця клята загарбницька російська агресія. Це стосуєтьтся й найбільшого в Україні Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини, який зазвичай відбувається щороку впродовж останнього тижня березня у Києві.

А після завершення фестивальної програми з жовтня по грудень відбувались покази найкращих фільмів у межах Мандрівного фестивалю у різних регіонах України. Проте через повномасштабне вторгнення рф традиційний фестиваль не був проведений. Проте «мандрівна» його частина вже розпочалась: минулими вихідними відбулись покази у Львові та Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запряжу я бугая, куди люди, туди я: у Чернігові презентували книгу «Золоті перлини народної творчості» (Фото)

Також покази фільмів, які демонструються у рамках цього фестивалю, відбудуться ще у 20 областях нашої держави та за кордоном. Триватиме Мандрівний фестиваль до 30 грудня цього року.

За відгуками глядачів неабияку цікавість викликала прем’єра фільму чернігівської режисерки Олесі Моргунець-Ісаєнко «І кожна річка». Стрічка присвячена екологічній проблемі — збереженню та відновленню водних ресурсів, осмисленню безповоротності втрат, на які у буденному житті ми, як правило, не звертаємо увагу.

Для тих, хто не зможе взяти участь у переглядах фільмів у ваших регіонах у рамках вказаного Мандрівного фестивалю, організатори пропонують переглянути їх в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівщина туристична

Ще статті по темі

Back to top button