Культура

Ніжинська письменниця отримуватиме стипендію Президента України

За результатами відбору кандидатів на здобуття стипендій Президента України 78 молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва отримали свою грошову винагороду. Серед щасливчиків – і ніжинська майстриня слова, громадська діячка Тетяна Винник.

Відповідно до Указу Гаранта, виплата стипендій здійснюється щомісяця протягом року. Призначається 250 стипендій на рік.

Результати засідання комісії з відбору кандидатів оприлюднив офіційний сайт Міністерства культури України.

Тетяна Винник – член Національної Спілки письменників України, голова Громадської організації «Центр новітніх ініціатив та комунікації», головний організатор та натхненник Міжнародного фестивалю інтеграції слова в сучасному арт-просторі «Литаври», куратор благодійних акцій, авторка дитячих книжок і поетичних збірок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обдаровані чернігівські школярі отримуватимуть стипендії

Із 2010-го року – головний редактор журналу для дітей «Крилаті». Перекладає з російської, англійської та болгарської мов.

Закінчила філологічний факультет НДУ імені Миколи Гоголя, паралельно здобула спеціальність «журналістика». У 2002-2005 рр. працювала тележурналістом на телерадіокомпанії «НТБ».

Нагороджена дипломами за волонтерську діяльність, має нагороду «Благодійник року — кращий волонтер» імені меценатів Тарновських-2014», присвячену АТО. «Жінка року» в номінації «Краща жіноча ініціатива» (Ніжин, 2015). Виховує сина Богдана.

Загалом комісія розглянула 80 заявок, серед яких у сфері музичного мистецтва – 42; молоді письменники – 11; у сфері естрадно-циркового мистецтва – 5; у сфері образотворчого мистецтва – 9; у сфері театрального мистецтва – 5; у сфері хореографічного мистецтва – 3; у сфері кіномистецтва – 5.

Джерело: nizhyn.pravdatut

Ще статті по темі

Back to top button