Культура

“Музика кіно” у виконанні оркестру “Філармонія” (Фото)

Більше за нього номінувався на “Оскар” лише Волт Дісней. Двадцять чотири “Греммі”, п’ять “Оскарів”, сім кінопремій Британської академії, шість “Еммі”, чотири “Золотих Глобуси”… Саме його саундтрек до “Зоряних воєн” названий Американською академією кіномистецтва кращою музикою для кіно всіх часів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Tenors bel’canto” і оркестр “Філармонія”: шедевр за шедевром

Це — Джон Вільямс, композитор, диригент, піаніст, який протягом шести десятиліть залишається своєрідним камертоном у кіномузиці.

9 грудня 2019 року Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача представив на сцені обласного філармонійного центру двочасну програму “Музика кіно”, в яку увійшли композиції Джона Вільямса. Такі фільми як “Врятувати рядового Раяна”, “Інопланетянин”, “Список Шиндлера”, “Парк Юрського періоду” Стівена Спілберга, “Зоряні війни” Джорджа Лукаса, “Народжений четвертого липня” Олівера Стоуна, серії стрічок про Гаррі Поттера та Індіану Джонса самі по собі вважаються знаковими в історії світового кінематографу. І велика роль в цьому — у музиці Джона Вільямса.

У програму “Музика кіно” оркестру “Філармонія”, крім творів, що прозвучали у згаданих фільмах, також увійшли треки до “Ковбоїв”, “Супермена”, “Близьких контактів третього ступеня”, “Патріота”…

Цей концерт для Академічного симфонічного оркестру став особливим: вперше на сцену в статусі заслуженого артиста України вийшов другий диригент і директор-розпорядник оркестру Андрій Шевчуковський. Це вперше, коли за 20 років існування “Філармонії” хтось із музикантів колективу отримує почесне звання. Але, треба сподіватися, не востаннє: за словами художнього керівника та головного диригента симфонічного оркестру “Філармонія” Миколи Сукача, в оркестрі чимало музикантів, які давно заслужили це звання.

Відразу після презентації програми “Музика кіно” АСО “Філармонія” вирушив на традиційні зимові гастролі містами Іспанії і Португалії.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button