Культура

Подорожні замальовки замість фотографій: художники мандрують музеями Чернігівщини та Гомельщини

Роботи двадцяти художників з України, Білорусі, Латвії розкажуть про новий оглядовий музейний маршрут, створений у рамках проекту «Від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного культурного співробітництва». Виставка відкриється 25 жовтня об 11.00 в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана (Чернігів, вул. Музейна, 6). Проект фінансується спільно з Європейським Союзом у рамках Програми територіального співробітництва країн Східного партнерства EaPTC Білорусь – Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відкрилася креативна фотовиставка

До експозиції увійдуть матеріали з «дорожніх щоденників» – замальовки міських пейзажів, будівель і пам’ятників, музейних експонатів і портретів музейників. Роботи були створені під час міжнародного художнього пленеру, що проходив із 1 по 14 серпня в рамках проекту. Його учасники відвідали музеї Чернігова, Любеча, Седнева, Ріпок (Чернігівська область), а також Гомеля, Гілки, Річиці, Лоєва, Брагіна, Хойників (Гомельська область). Рухаючись музейним маршрутом, художники знайомилися з експозиціями музеїв, історією міст і регіону загалом.

Виставка презентує новий маршрут як головний підсумок проекту «Від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного культурного співробітництва». Її центром стане імпровізований корабель-пором – символ зв’язку українського та білоруського берегів Дніпра. Роботи художників, представлені на виставці, лягли в основу довідника-путівника музейним маршрутом, який був створений у рамках проекту. Презентація путівника відбудеться під час відкриття виставки.

Ще статті по темі

Back to top button