Культура

Культура приготування борщу увійде до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини

6 жовтня 2020 року відбулося чергове засідання Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гастрономічно-пісенний фестиваль: на Чернігівщині наварили 100-літровий казан борщу (Фото)

За підсумками засідання Експертна рада рекомендувала МКІП включити до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини 5 елементів, серед яких — «Культура приготування українського борщу».

Це важливий крок в рамках підготовки номінаційного досьє до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО, яку здійснює ГО «Інститут культури України».

Окрім культури приготування борщу, до Національного переліку увійдуть:

Технологія створення клембівської сорочки «з квіткою»;

Великоднє гуляння «Водити Володара» в селі Розкошівка Теплицького району Вінницької області;

Борщівська народна вишивка;

Карпатське ліжникарство.

Урядовий портал

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Ще статті по темі

Back to top button