Культура приготування борщу увійде до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини
6 жовтня 2020 року відбулося чергове засідання Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гастрономічно-пісенний фестиваль: на Чернігівщині наварили 100-літровий казан борщу (Фото)
За підсумками засідання Експертна рада рекомендувала МКІП включити до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини 5 елементів, серед яких — «Культура приготування українського борщу».
Це важливий крок в рамках підготовки номінаційного досьє до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО, яку здійснює ГО «Інститут культури України».
Окрім культури приготування борщу, до Національного переліку увійдуть:
Технологія створення клембівської сорочки «з квіткою»;
Великоднє гуляння «Водити Володара» в селі Розкошівка Теплицького району Вінницької області;
Борщівська народна вишивка;
Карпатське ліжникарство.
Урядовий портал
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv