Культура

Про 50-й кілометр, що на чернігівській дорозі, склали пісню (Відео)

Пісню про 50-й кілометр, що на Чернігівщині, написав уродженець села Городище Сергій Богданов. Звісно, що особливо вона припала до вподоби односельцям автора композиції та жителям Менщини.

До речі, слова та музику чоловік пише сам, а потім ще й створює відеоролики.

Журналісту ЧЕline чоловік розповів, що сам родом із Городища, що на Меншині, але багато років живе в Житомирській області і працює в місцевому Будинку культури. До речі, музичної освіти не має, але це не заважає відчувати музику і поетичне слово серцем. Себе він вважає самоучкою, бо гру на музичних інструментах опанував самотужки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівка записала український саундтрек до серіалу «Не народися вродливою» (Відео)

«У мене ще є сестри. Молодша живе в Чернігові, старша – в Гомелі. Ми спілкуємось, але карантин свої корективи вносить.

Ось недавно померла мама, то не зміг на похорон доїхати, бо у нас все позамітало. Мама в Городищі була. Щоправда, менша сестра Наталія навіть кинула роботу в чернігівській лікарні, щоб доглядати за мамою. То вона й ховала її.

Оце горе, що сталося, підштовхнуло до написання пісні про 50-й кілометр. Бо для мене він як точка старту – моя і рідних мені людей, односельців.

Я пам’ятаю, як мама нас вперше повезла до Чернігова, ми їли морозиво. І це для мене була велика подія. Взагалі, ми всі виїжджали з 50-го кілометру і поверталися туди», – розповідає Сергій Богданов.

Чоловік зізнається, що ідея написати пісню прийшла спонтанно, і готова композиція була за пів години.

До речі, Сергій Богданов каже, що на замовлення створювати композиції не вдається, пише тільки про те, що сам пережив і що взяло за душу.

Хоч і минуло чимало років, як він не живе у рідному селі, зв’язок із земляками підтримує. А допомагають в цьому соцмережі, адже чимало односельців також розлетілися по світу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалася Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button