Культура

«Сіверська брама» об’єднала патріотів Чернігівщини

Сьогодні в мальовничому Седневі, що в Чернігівському районі, відбувається Національно-патріотичний форум «Сіверська брама». Його організував департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації спільно з комунальною установою «Чернігівський обласний молодіжний центр» Чернігівської обласної ради. Захід влаштували для підструктур районних адміністрацій та ОТГ (зокрема із прикордонних із Росією районів), які займаються національно-патріотичним вихованням. З’їхалися й представники громадських організацій патріотичного спрямування.

Форум саме такого спрямування проходить на Чернігівщині вперше. Проте теми, які на ньому порушуються, – надзвичайно важливі й актуальні, особливо з 2014 року. А для нашої області – тим паче, бо Чернігівщина межує з Російською Федерацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сновську оголосили конкурс патріотичної поезії

«Зібралися в Седневі, бо через карантинні обмеження треба зустріч проводити на відкритому повітрі. Погода сприяє, тож працюватимемо. Основна тема – роль молодіжних центрів у національно-патріотичному вихованні, а також розвиток національної скаутської організації «Пласт» на Чернігівщині. Адже він у нашій області не дуже розвинутий, порівняно з іншими областями України. Між тим, осередок «Пласту» вже створений у Ніжині. Тож представники цієї організації розповідатимуть про напрямок своєї роботи.

Ідеться і про таборування, про національно-патріотичні табори. Зібралися також задля обміну досвідом, зокрема проведення заходів у районах, своїми практиками. Також запросили представників оперативного командування «Північ», оскільки співпраця  військових частин із громадськими організаціями дуже важлива», – розповіла Любов Ярошик, головний спеціаліст відділу з питань молоді департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Варто зазначити, що цьогоріч у роботу з національно-патріотичного виховання вніс корективи карантин. І дуже великі. Здебільшого всі перейшли на онлайн- і вебформи роботи.

«Самі заходи заморозилися. Бо здебільшого в них участь беруть діти від 14 до 18 років. А для дітей, принаймні до 1 вересня, заходи проводити не можемо. Але є можливість трішки навчити дорослих працювати з дітьми. Тож і користуємося нею», – зазначила Любов Ярошик.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button