Культура

Як у Коропі пенсіонери до прекрасного долучаються

Нещодавно у Коропському терцентрі влаштували дуже гарну виставку робіт місцевої вишивальниці Ольги Токаревої. За словами Алли Шаповал, завідувача відділення денного перебування територіального центру Коропської селищної ради, вишивка – це завжди модно й актуально.

Експозиція складається з чималої кількості рукотворної краси: рушників, картин, оберегів, божників. Усього й не перелічити.

«Вишитих речей у неї сила-силенна. Дещо з них знайомим дарує. Також пані Ольга дуже набожна людина, ходить до церкви. До кожного великого церковного свята має окрему тематичну вишиту серветку – Великодня, Спаса або Маковія», – розповідає Алла Шаповал.

Ольга Токарева все своє життя прожила в Коропі і пропрацювала на творчій ниві – у Центральній бібліотеці, а потім – у дитячій. Зараз жінка на заслуженому відпочинку, і цьогоріч святкуватиме ювілейний 65-й день народження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В обласному центрі відкрилась виставка знаного митця Чернігівщини

«Виставку її робіт у терцентрі влаштували вперше. Проте різні експозиції ми створюємо часто. Експонуємо роботи, сплетені гачком, вишиті бісером. Дізналися, що в Ольги Токаревої є досить багато робіт, які можна показати людям. Тож ми її попросили. Мовляв, зараз такий вільний від городів час. І до шевченківських днів – рукою подати. Вишивальниця відгукнулась на нашу пропозицію», – зазначила Алла Шаповал.

До речі, Ольга Токарева розповідає, що займається вишивкою усе своє свідоме життя, зі шкільних років. Також у неї була сусідка майстриня, милуючись роботами якої, жінка вирішила, що теж так зможе.

Творчу співпрацю з вишивальницею у терцентрі планують продовжувати.

«У нас є університет третього віку для пенсіонерів. Цьогоріч маємо 37 студентів, які обрали психолого-мистецький факультет і вивчають всі види мистецтва – співу, танців, архітектури. Влаштовували майстер-клас із малювання, малювали осінь, у планах – весняні пейзажі. Також психологи приходять проводять свої тренінги. А Ольгу Токареву запрошуємо на майстер-клас із вишивки, аби поділилася тонкощами цієї справи», – повідомила завідувач відділення денного перебування територіального центру.

Насамкінець розмови Алла Шаповал запевнила, що нову творчу виставку Ольги Токаревої обов’язково влаштують, коли у неї з’являться нові роботи.

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button