Культура

«Топ-12 відомих людей Чернігова» презентують в онлайні та проведуть конкурс

1 квітня Туристично-інформаційний центр міста презентує свій новий проєкт«Топ-12 відомих людей Чернігова» онлайн.

«Важливо показати, що саме людина творить історію міста, і всі надбання, які є в Чернігові, створені руками наших людей. Ми часто бачимо назви сучасних установ імені когось, але не знаємо, що ця людина зробила. Наприклад, Довженко, який відомий у світі, так само Ревуцький. Тому ми поставили перед собою завдання розповісти про цих людей, звідки вони родом, що робили, де вчилися,які їхні основні досягнення. Щоб чернігівці знали не лише історію свого міста, а й тих людей, які її творили», – зазначила заступник начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин.

За її словами, презентація проєкту мала відбутися в самому центрі, проте карантин вніс свої корективи і тепер усі охочі матимуть змогу ознайомитися з ним на сторінках Туристично-інформаційного центру вFacebookта Instagram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-12 людей Чернігова: в новому проєкті розкажуть про найвидатніших представників міста (Відео)

Цейпроєктмає розповісти про відомих осіб, які жили у ХІХ ст.і так чи інакше були пов’язані з містом. Протягом 12 днів у соцмережах з’являтиметься інформація про кожного з них.

«Кожного дня в профілях Туристично-інформаційного центру та на моїй особистій сторінці з’являтимуться публікації про відомих людей і про роботи художника СергіяПастушенка, який створював портрети цих постатей спеціально для цього проєкту. Ми розповідатимемо про техніку, в якій кожен із цих портретів створений», – пояснює Катерина Литвин.

Після того, як буде опублікована інформація про всіх відомих діячів, Туристично-інформаційний центр проведе конкурс серед чернігівців. На гугл-платформі розмістять запитання про діяльність відомих постатей, описаних упроєкті. Найкращі знавці здобутків своїх земляків отримають брендовану сувенірну продукцію з емблемами міста.

Катерина Литвин також розповіла, що вТуристично-інформаційному центрі планували видати збірник «Топ-12 відомих людей Чернігова», але через карантин зроблять це пізніше.

Окрім цього, в рамках проєкту хочуть створити полотна із зображеннями цих особистостей, які потім надаватимуть навчальним закладам – для застосування в освітньому процесі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button