Культура

У Чернігові для дітей проводять «ARTмайстерки» (Фото)

Усупереч нинішнім складним і драматичним реаліям, українські діти мають радіти дитинству. І почасти для того, щоб маленькі українці почувалися щасливими, не потрібні великі кошти. Радість і позитив можуть дарувати спілкування та творчість.

У дитячій бібліотеці ім. О.Довженка, що в Чернігові, щосуботи функціонує дитячий клуб «ARTмайстерки». Це творчі заходи, які об’єднують дітей і дарують їм силу-силенну позитивних емоцій.

«У бібліотеці цей проєкт започаткований давно. Я ж задіяна в «ARTмайстерках» із вересня. Їх проводимо для того, аби діти мали можливість розвиватися та спілкуватися між собою. Це дозвілля у сучасному просторі, куди дітки залюбки приходять», – розповідає Тетяна Бойко, бібліотекарка. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джип на ЗСУ: у Прилуках депутатка пропонує передати військовим автівку, що належить міськраді

Дитячий клуб «ARTМайстерки» запрошує дітей віком від 6 до 11 років. Причому дітям нічого з собою приносити не треба. Усе потрібне для творчості їм видають на заняттях.

«Ми кажемо дітям, що від них потрібен тільки хороший, позитивний настрій», – наголошує Тетяна Бойко.

Заняття тривають близько години, але, за бажанням, діти можуть залишитися довше – до двох годин, так вони проводять своє дозвілля.

Минулої суботи діти виготовляли осінні віночки.

«А до віночка ми малювали сухою кавою, робили тваринок з осінніх листочків, а ще раніше – піратську атрибутику та піратів», – розказала бібліотекарка.

Цікавою обіцяє бути наступна «ARTмайстерка», бо діти створюватимуть поробку до Геловіна. Нині триває процес підготовки до цього заняття.

Ірина Осташко

Фото – Бібліотека для дітей ім. О.Довженка

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button