Культура

У Чернігові презентували збірку прози лауреатів премії імені Коцюбинського (Фото)

У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. Коцюбинського сьогодні, 22 березня, презентували збірку «Антологія творів лауреатів премії імені М. Коцюбинського. Проза», упорядковану науковими співробітниками музею.

Про це ЧЕline повідомили в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Видання готувалося до 20-річчя заснування однойменної премії та на вшанування 150-ї річниці від дня народження Михайла Коцюбинського, що відзначалася в 2014 році. Того ж року вийшов друком перший том книги, присвячений поетичній творчості лауреатів.

У презентованій збірці представлені прозові твори понад 20 авторів, які в різні роки були удостоєні поважного звання лауреата премії. Більшість доробків вирізняються тонкою ліричністю, любов’ю до природи, людини, рідного краю.

На працю кожного письменника в середньому відведено 20-25 сторінок і невелика довідкова стаття з фотографією. Автори мали право самостійно вибрати твір для видання. Доробки лауреатів, які пішли з життя, вибирали упорядники.

Видання розраховане на широке коло читачів.

«Антологія творів лауреатів премії імені М. Коцюбинського. Проза» — одна з книг, які надруковано у 2016 році коштом обласного бюджету в рамках Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2020 роки за результатами конкурсу рукописів місцевих авторів. Світ побачили 200 примірників збірки. Переважна частина накладу передана бібліотекам та освітнім установам області. Книга також доступна в електронному вигляді за посиланням.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button