Культура

У Чернігові відкрилася виставка робіт талановитих сіверян (Фото)

Зі своїми творчими роботами у Чернігові у виставковій залі літературно-меморіальному музею-заповіднику Коцюбинського з нагоди 25-річчя відділу декоративно-прикладного мистецтва прозвітували студенти-випускники та викладачі Ніжинського училища культури і мистецтв ім. Марії Заньковецької.

У своїй творчій роботі молоді майстри використовують нові техніки, нові матеріали в різноманітних інтерпретаціях. До речі, слід відмітити, що ніжинці одні із перших в Україні відкрили з дозволу Міністерства культури такий відділ не маючи фахівців, приміщення, але було велике бажання, щоб наші діти вчилися творчості зберігаючи народні традиції.

Сьогодні про творчі здобутки студентів знають в усьому світі: Японії, Польщі, Швеції, Сполучених Штатах Америки, Білорусії і звичайно в Україні.

На виставці своєю майстерністю вражають роботи на склі, витинанки, ткацтво, гобелени, вишивка сорочок жіночих та чоловічих, монументальне різблення. Враховуючи індивідуальну роботу з творчими студентами зараз у відділі навчається 25 студентів. Керує цим закладом директор «Відмінник освіти України», «Заслужений працівник культури України» Людмила Єрмольченко.

Виставка триватиме до 30 січня.

Текст і фото Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button