Культура

У Сновську влаштують благодійну виставку картин і збиратимуть гроші на потреби ЗСУ

У Сновську Дмитра Шакала багато хто знає як небайдужу людину. Невдовзі жителі міста та гості зможуть дізнатися про його художній талант.

У межах проєкту «Майстри Сновщини» Дмитро Шакал разом із благодійною організацією «Благодійний фонд «Крок Вперед-Україна» запрошує всіх на виставку своїх картин, присвячену благодійному збору на підтримку ЗСУ.

«Малювати олівцями почав давно, ще в дитинстві. І коли мені було трішки більше як 10 років, намалював олівцями картину, перебуваючи в лікарні. Мені сказали, що гарно та попросили розмалювати фарбами. Я так зробив, але мені не сподобалося. Тож і припинив малювати, хоч мені казали, що то вийшло добре.

Переїхавши за кордон, у Варшаву, я почав шукати себе – спершу виготовляв мило ручної роботи, але почалася алергія. Тож довго думав, що робити, і знову спробував малювати картини. Перша картина не вдалася, а інші, дякуючи Богу, почали виходити.

Ідея про благодійну виставку виникла через те, що я давно займаюся благодійністю, з 2014 року. Картини будуть різного характеру. Зображав те, що в мене було на серці, як відчув минулий рік і що хочу побачити в нинішньому році. Називається виставка «На скрижалях серця напиши», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Дмитро Шакал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 27 березня виповниться 400 років, як Чернігів отримав Магдебурзьке право

Дмитру дуже хочеться не лише презентувати свій художній талант, а й назбирати коштів на автівку для військових.

«Дуже хотілося б на зібрані кошти одразу закупити автівку в Європі. Коштує вона 2 700 євро. Потім її хотілося б пригнати в Україну і передати добре знайомим волонтерам, а вони вже передадуть її військовим, які перебувають у гарячих точках», – пояснив Дмитро Шакал.

Виставка картин Дмитра Шакала у Сновському будинку культури працюватиме упродовж 28 лютого – 1 березня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button