Культура

Визначено лауреатів обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського

19 серпня  відбулося фінальне засідання комісії з обговорення кандидатів та визначення лауреатів премії ім. М.М.Коцюбинського у 2020 році.

Список претендентів на здобуття почесної премії представила секретар комісії Наталія Коцюбинська. Вона повідомила, що впродовж останніх двох місяців у соціальних мережах та на новинних порталах регіону громадськість мала можливість ознайомитися з біографією та висловити свою думку про творчість всіх десяти митців.

Члени комісії обговорили творчі здобутки та досягнення претендентів на отримання премії імені Михайла Коцюбинського. Далі шляхом таємного голосування визначили лауреатів літературно-мистецької премії у шести номінаціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Премія Глібова знайшла своїх володарів (Фото)

Отже, лауреатами обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського цього року стали:

«Поезія» — Ольга Батьковська – поетеса,  член НСПУ, місто Бахмач. Висунута за книгу поезії «Домінанта».

«Проза» — Віталій Божок – письменник, журналіст, член НСПУ та НСЖУ з Корюківки. Номінований за книгу «Афганська жара».

«Народознавство» — Катерина Лісовенко – педагог, письменниця з міста Київ. Висунута за книгу «Затоплена Придніпровська цивілізація. Історія. Людські долі».

«Театральне мистецтво» — Інна Сергієнко – артистка вищої категорії Чернігівського обласного молодіжного театру, місто Чернігів. Номінована за втілення образу жінки — матері, сестри, нареченої, подруги у виставі «Прощена неділя» та серію проведених благодійних заходів з цією виставою у Прилуках та Чернігові.

«Музичне мистецтво» — Сергій Теребун – генеральний директор, художній керівник Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм, місто Чернігів. Висунутий за значний особистий внесок у розвиток та популяризацію музичного мистецтва Чернігівщини.

«Декоративне та образотворче мистецтво» — Оксана Корнієнко – художниця,  член Національної спілки художників  України з міста Чернігів. Номінована за цикл робіт «Мандри UA».

Урочисте вручення нагород відбудеться 17 вересня у музеї-заповіднику імені М.Коцюбинського під час урочистостей з нагоди 156-річчя від дня народження письменника.

Обласна літературно-мистецька премія ім. М.М. Коцюбинського – заснована з метою вшанування пам’яті класика української літератури Михайла Коцюбинського, який тривалий час жив, працював і похований у Чернігові. Починаючи з 2003 року вона фінансується з обласного бюджету.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button