Економіка

Енергетична безпека: Чернігівщина вироблятиме ще понад 3,5 екологічних мегават

Зменшення обсягів споживання імпортної сировини, що не забруднює довкілля та не відновлюється, для генерації теплової й електричної енергії – одне зі стратегічних завдань розвитку України і Чернігівщини зокрема.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі Чернігівської ОДА.

Черговим кроком його реалізації має стати спорудження на півдні області ще двох комплексів виробництва електроенергії з біогазу.

Про це йшлося на нещодавній зустрічі голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча з представниками «Городище-Пустоварівської аграрної компанії» – приватного товариства, яке є власником сільськогосподарських підприємств у Прилуцькому та Варвинському районах.

Результати цієї зустрічі були викладені у меморандумі між ОДА й аграрною компанією. Сторони домовилися про розвиток співробітництва з метою будівництва комплексів виробництва електроенергії з біогазу у селищі Линовиця Прилуцького району потужністю 2,4 мВт і в селі Журавка Варвинського району потужністю 1,2 мВт.

За словами голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча, такі комплекси, будівництво яких планує інвестор, фактично вироблятимуть енергію з відходів – у Линовиці сировиною для виробництва біогазу має стати так званий буряковий жом із місцевого цукрового заводу, а в Журавці – відходи місцевого свинокомплексу.

За нинішніх умов, коли неможливо напевне спрогнозувати ціни й умови постачання традиційних енергоносіїв – того ж самого вугілля, – такі генеруючі потужності стають особливо актуальними. До того ж, виробництво енергії невеликими підприємствами дає змогу зменшити залежність від виробників-гігантів, проблеми яких, як показує практика, можуть стати проблемами цілого регіону.

Ще статті по темі

Back to top button