Економіка

Кабмін зобов`язав чернігівських газовиків повернути невикористані субсидії

Уряд визначив новий порядок розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидій.

Згідно з документом, на рахунках споживачів мають залишитися субсидійні кошти для відшкодування витрат на оплату послуг із газопостачання в розмірі, еквівалентному 100 куб. м газу.

Зокрема, на Чернігівщині такий перерахунок відбудеться у 113,7 тисячі споживачів газу.

Перерахунок зачепив лише споживачів-субсидіантів, які використовують газ на потреби опалення, а це близько третини від загальної кількості клієнтів «Чернігівгаз збуту». Суму субсидії, що залишилась на особовому рахунку, а це не більше 690 гривень, можна використати на оплату споживання газу в наступному опалювальному сезоні 2016-2017 рр.

Споживачі, які почали отримувати субсидію з 1 жовтня 2015 року, але до цього мали перед постачальником боргові зобов`язання, повинні обов`язково погасити їх «живими» коштами.

«Упродовж вересня ми готували інформацію щодо сплати після перерахунку для передачі банкам та платіжним сервісам, формували рахунки, а також спільно з управліннями соцзахисту проводили звірку щодо кожного споживача», — зазначив директор ТОВ «Чернігівгаз збут» Іван Луста.

Споживачам, у яких відбувся перерахунок, у жовтні надійдуть квитанції з додатковим полем «Переплата (борг) станом на 01.09.2016 р.», де буде вказана загальна сума поверненої до бюджету субсидії.

На зворотньому боці – інформаційне повідомлення з роз`ясненням підстав повернення коштів і підказками щодо подальших дій споживачів. Окрім цього, субсидіантам буде розіслане інформаційне повідомлення на електронну пошту. Більш детальний розрахунок розміру поверненої субсидії і залишку після проведення перерахунку можна побачити в Особистому кабінеті на сайті 104.ua.

Ще статті по темі

Back to top button