Економіка

Малий та середній бізнес Чернігівщини за рахунок сплати податків забезпечили третину надходжень до бюджетів територіальних громад

У січні-червні 2023 року до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області суб’єктами господарювання середнього і малого бізнесу сплачено 3,2 млрд грн податків і зборів, що становить 35,8 відс. загальної суми надходжень.

Зокрема, до державного бюджету представниками середнього бізнесу спрямовано 943 млн грн податків і зборів (24,4 відс. доходів бюджету), малого бізнесу та мікропідприємництва – 589 млн грн (15,2 відс.).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У січні-червні місцеві бюджети Чернігівщини отримали 5,3 млрд гривень податків та зборів

До місцевих бюджетів усіх рівнів від суб’єктів середнього підприємництва надійшло майже 867 млн грн (16,7 відс. загальної суми) та від малого бізнесу – 845 млн грн (16,3 відс.).

У порівнянні з відповідним періодом минулого року по даній категорії платників відбувся приріст надходжень до бюджетів усіх рівнів на 33,7 відс. (+0,8 млрд грн).

По суб’єктах середнього підприємництва приріст надходжень становить 26,6 відс. (+0,38 млрд грн); малого бізнесу та мікропідприємництва – на 43,8 відс. (+0,44 млрд грн).  

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button