Економіка

На Чернігівщині громадяни вже задекларували понад 531 млн грн доходів, отриманих протягом минулого року

Про підсумки трьох місяців проведення кампанії декларування доходів, одержаних громадянами протягом 2020 року, розповіла начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

Cтаном на початок квітня податкові декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік подали 3297 громадян, які задекларували понад 531 млн грн доходів. У податкових деклараціях 1717 мешканців області самостійно визначили до сплати в бюджет понад 5,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 1,2 млн грн військового збору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Чернігова Атрошенко погрожує міському голові Прилук (Відео)

Мешканці області активно користуються правом на отримання податкової знижки. «Декларації з метою отримання податкової знижки подали 1580 громадян, які визначили до повернення з бюджету 4,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб. За результатами проведених камеральних перевірок декларацій про майновий стан і доходи, 766 громадян вже отримали з бюджету 2,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб», — повідомила Людмила Слотюк.

Керівник закликала мешканців області активніше використовувати електронні сервіси ДПС для подання декларацій. «З метою уникнення зайвих контактів у період карантинних обмежень, звертаю вашу увагу на можливість виконати свій обов’язок з декларування доходів у максимально зручний спосіб – подати декларацію через Електронний кабінет», — зазначила Людмила Слотюк

Термін подання декларацій спливає 30 квітня 2021 року. Податкові зобов’язання, визначені фізичними особами у деклараціях, мають бути сплачені до 01 серпня 2021 року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button