Економіка

У листопаді платники Чернігівщини сплатили до бюджетів 1,4 мільярда гривень податків

Упродовж листопада 2021 року до бюджетів усіх рівнів платниками Чернігівщини сплачено майже 1,4 млрд грн податків і зборів. Про це повідомила начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк представникам громадськості.

Понад половину надходжень – 697 млн грн – перераховано до державного бюджету. Спостерігається збільшення надходжень рентної плати за користування надрами, лісовими, водними ресурсами та податку на доходи фізичних осіб і військового збору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада підтримала проєкт Держбюджету-2022

До місцевих бюджетів усіх рівнів надійшло 694 млн грн податків і зборів. Майже 63% суми становить податок на доходи фізичних осіб – понад 436 млн грн (на 16,5% більше, ніж у листопаді минулого року). Від сплати податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість та транспорт) місцеві бюджети поповнились на 75,7 млн грн (майже 11% загальної суми), що на 3,5%, або на 2,6 млн грн більше за факт листопада минулого року. Також вагоме значення для бюджетів територіальних громад має єдиний податок на підприємницьку діяльність (16% загальної суми), якого сплачено 111 млн грн (на 27,7% більше за минулорічний показник). Акцизного податку від реалізації алкоголю, тютюну та пального надійшло 21,5 млн грн (3% загальної суми надходжень).

Людмила Слотюк зазначила, що зросли надходження з єдиного внеску, якого в листопаді перераховано 542 млн гривень. Відтак, порівняно з минулорічним періодом надходження збільшились на 16%, або на 75 млн гривень.

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button