Економіка

Завдяки прокуратурі до бюджету міста Чернігова надійде майже 350 тисяч гривень

Новозаводський районний суд міста Чернігова задовольнив позов прокуратури в інтересах держави в особі Чернігівської міської ради до приватних осіб про стягнення майже 350 тис. грн безпідставно збережених коштів внаслідок використання земельної ділянки без правовстановлюючих документів.

Прокурором встановлено, що між міською радою та фізичними особами укладено договір оренди землі житлової та громадської забудови, згідно якого, в оренду передається земельна ділянка площею понад 1420 кв. м. Однак, строк дії договору закінчився ще у 2018 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перерахунок пенсій у грудні: кому і на скільки підвищать виплати?

Користувачі землі, ігноруючи неодноразові пропозиції органу самоврядування укласти договір оренди, безпідставно використовували земельну ділянку та не сплачували орендну плату.

Новозаводський районний суд міста Чернігова підтримав позицію прокуратури про те, що користувачами земельної ділянки допущені порушення економічних інтересів держави та інтересів територіальної громади в особі Чернігівської міської ради. Дії відповідачів не дають можливості наповнити бюджет та використати ці кошти на забезпечення соціальних програм для потреб територіальної громади. У результаті чого, позов прокурора задоволено в повному обсязі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button