ФК "Десна"

Історичний матч: як «Десна» з «Шахтарем» грала (Відео)

Чернігівський футбольний клуб «Десна» зіграв свій історичний – перший матч у Прем’єр-Лізі. У Чернігові на стадіоні імені Гагаріна біло-сині приймали чемпіона – донецький «Шахтар». Перед матчем чернігівські вболівальники пройшлися ходою від Красної площі до стадіону на знак підтримки рідного клубу.

Гра була динамічною – деснянці нічим не поступалися, а в першому таймі навіть забили гол, але суддя не зарахував його через положення поза грою. На 31-й хвилині Мораес вивів донеччан вперед, а на 56-й Марлос поставив крапку у грі. Матч завершився з рахунком 0-2 на користь гірників. Але дебют «Десни» в Прем’єр-Лізі був приголомшливим – команду відзначив навіть наставник «Шахтаря».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Асистент навмання зафіксував поза грою, відібравши від Десни гол у ворота Шахтаря

«Хочу привітати тренера «Десни». Його команда на правильному шляху», — відзначає Паулу Фонсека, головний тренер ФК «Шахтар». — Ця команда справді намагається грати, володіти м’ячем. Наприкінці матчу вони дійсно вийшли якісно в контратаки і створили два-три небезпечні моменти. Вони хоробрі. Я вітаю цю команду».

«Програш – це програш. Грали з дуже сильною командою. Вони в житті ще сильніші, ніж по телевізору. Багато готувалися. Багато чого не вдалося. Але добре, що почали», — зауважує Олександр Рябоконь, головний тренер ФК «Десна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ультрас-хода в центрі Чернігова

Гравці «Десни» не вішають носа, адже розуміють, що це лише перший матч. До того ж, грали проти однієї з найсильніших команд у Європі.

«Гру зіграли хорошу. Гадаю, що ми мали достойний вигляд. Ми могли забити, але це «Шахтар». Проти них важко грати», — говорить Андрій Мостовий, гравець ФК «Десна».

«У першому таймі в «Шахтаря» особливих моментів не було біля наших воріт. Вони контролювали м’яч. Ми свідомо відійшли, вишикувались у дві лінії. Компактна оборона. Були випади гострі. Проти таких команд цікаво грати – це досвід», — вважає Артем Фаворов, гравець ФК «Десна».

Наступний матч чернігівська «Десна» зіграє з ФК «Маріуполь» на виїзді 29 липня. А домашній поєдинок відбудеться 5 серпня проти ФК «Олександрія».

Оператор: Дмитро Дриганов

Журналіст: Павло Солодовник

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button