Надзвичайні події

На Чернігівщині орудує скажена лисиця

У селі Локнисте, що на Менщині, скажена лисиця покусала трьох корів. Череду випасали на вигоні неподалік лісу. Після обіду пастух звернув увагу, що корови зненацька захвилювалися та почали ревти. Коли пригледівся, побачив, що серед череди бігає лисиця.

Поводилася вона неадекватно, тож чоловік не наважився підійти чи хоча б прогнати лисицю. Вона встигла вкусити трьох корів – це те, що побачив пастух. А потім побігла у бік села: «Увечері ми з сім’єю приїхали з Чернігова до батьків, – розповідає Галина Власенко. – Мама була в розпачі. Такого ще не було в селі, щоб скажена лисиця вільно розгулювала. Нашу корову наче ж не покусала, однак вона також підлягає щепленню».

Примусову вакцинацію оголосили ветеринари. Щеплення проти сказу мусять зробити усім коровам, а їх у селі 90. Вакцина безкоштовна. Плату беруть тільки за укол (5 гривень). Курс лікування передбачає 4 уколи, а отже це — 20 гривень. Селяни кажуть, що кошти незначні, аби лише врятували годувальницю.

Місцеві мисливці організовуються в загони та хочуть зловити скажену лисицю. Щоправда, поки що її слід зник. Бояться, аби не причаїлася десь неподалік людських господарств.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button