Надзвичайні події

Неповнолітні порушники: підлітки на Чернігівщині створюють ДТП

За 7 місяців поточного року на території Чернігівської області сталося 56 дорожньо-транспортних пригод за участі неповнолітніх. У даних пригодах 2 дитини загинули та 63 зазнали тілесних ушкоджень різних ступенів тяжкості.

З вини неповнолітніх сталося 11 дорожньо-транспортних пригод, в яких 1 дитина загинула й 10 травмовано.

Про це повідомляє управління превентивної діяльності ГУ НП в Чернігівській області.

13 серпня близько 23:00 в смт Ріпки 15-річний водій, керуючи мотоциклом LIFAN LF 250, рухався вулицею Грициніна і не впорався з ситуацією, внаслідок чого мотоцикл упав. Неповнолітні водій та його пасажир зазнали тілесних ушкоджень різних ступенів тяжкості. Постраждалих госпіталізовано в неврологічному відділенні Чернігівської обласної дитячої лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ріпках двоє неповнолітніх потрапили у ДТП

Правоохоронці звертаються до батьків, аби ті пам’ятали: мотоцикл – не іграшка! Перш ніж купувати дітям таку небезпечну забавку, добре подумайте про наслідки!

Нагадуємо, що керувати мотоциклом, мопедом чи скутером можна лише з 16-річного віку і тільки після отримання посвідчення водія відповідної категорії. Для мотоциклістів – це категорія А, для водіїв мопедів і моторолерів чи інших двоколісних транспортних засобів з об’ємом двигуна до 50 куб. см або ж електродвигуном до 4 кВТ – категорія А1.

Окрім цього, мотоцикл, мопед чи скутер слід обов’язково зареєструвати й спорядити їх номерним знаком.

Правоохоронці зазначають: саме водії нелегальних мопедів доволі часто нехтують Правилами дорожнього руху й потрапляють у ДТП.

На жаль, нерідко за кермом незареєстрованих скутерів ганяють підлітки, яким не виповнилося 16. Іноді це відбувається за мовчазної згоди батьків. Та нерідко дорослі навіть не здогадуються про такі витівки дітей або дізнаються про них надто пізно.

Тож, аби вберегти сина чи доньку від небезпеки, неодмінно поцікавтеся, чим займається ваша дитина, яким розвагам надає перевагу. Поясніть, що поїздки на мотоциклі чи скутері завжди пов’язані з чималим ризиком, особливо, якщо за кермом – зовсім юний, ще не досвідчений водій.

 

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Может результативнее будет организовывать «малолеткам» экскурсии на штрафплощадки (к разбитому транспорту) и в морг для наглядных примеров последствий. Да и для некоторых взрослых такое тоже не помешало бы. А вдруг поможет.

Back to top button