Надзвичайні події

У Чернігові оголошено надзвичайну ситуацію через аварію на колекторі

Аварія на каналізаційному колекторі на вулиці Глібова — надзвичайна ситуація місцевого рівня. Таке рішення ухвалили на оперативному засіданні міської комісії.

Про це повідомляє в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

«Працівники КП «Чернігівводоканал» працюють на місці і шукають ділянку руйнування колектора. Завтра зранку очікуємо вже отримати повну  інформацію про пошкодження, від чого залежатимуть подальші рішення, потрібні для ліквідації аварії»,- йдеться у повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі районів ЗАЗ, Масани, Стара та Нова Подусівка, Шерстянка в Чернігові можуть залишитися без води: просять зробити запаси

За словами Ломако, роботи ускладнюють самовільно збудовані приміщення поблизу колектора, глибина пролягання якого 7 м. Вони порушують норми, на якій відстані має здійснюватися забудова.

Наразі відключено 15 підвищувальних станцій, тобто вище 5-го поверху вода не подається. Керівники ЖЕКів та ОСББ отримали завдання забезпечити доступ мешканцям багатоповерхівок до приміщень у будинках, де можна набрати воду. Також Водоканал забезпечує підвіз води у ці мікрорайони.

Чернігівців просять зробити запас води мінімум на один день.

Довідково: колектор на вул. Глібова, діаметром 700 мм та протяжністю 7,7 км,  збудовано в 70-х роках минулого століття. Він двічі відпрацював свій термін експлуатації. В 2019 році тут вже була серйозна аварія. Обстеження показало, що такий стан колектора — серйозна загроза для екології та функціонування міста. Вирішення проблеми — повна його заміна, бо верхня частина пошкоджена газовою корозією.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button