Надзвичайні події

У Чернігові вогнеборці врятували 17-річного юнака (Фото)

Упродовж минулих вихідних на території Чернігівської області виникло 12 пожеж. Їх причинами стало коротке замикання електромережі, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації побутових газових приладів, нагрівальних печей і димарів, необережність під час куріння. Під час гасіння вогнеборці врятували 2 громадян.

Про це ЧЕline повідомили в ДСНС України в Чернігівській області.

Так, 17 лютого о 08:17 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про загоряння в одній із квартир п’ятиповерхового житлового будинку, що по вул. Рокоссовського, 14-Б. Оперативно на місце пригоди прибули два відділення пожежно-рятувального підрозділу на автоцистерні та автодрабині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа забрала життя двох людей

Рятувальники у апаратах захисту органів дихання та зору піднялись у заповнену їдким димом оселю на третьому поверсі та в одній з кімнат виявили 17-річного молодого чоловіка у непритомному стані. Вогнеборці винесли постраждалого на свіже повітря та передали медичним працівникам. Юнака з отруєнням чадним газом доставлено до медичного закладу. Оперативними діями пожежу о 08:26 було локалізовано, а о 08:50 остаточно ліквідовано. Причиною її виникнення послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації побутових газових приладів. Вогнем пошкоджено кухонні меблі та майно господарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маштабна пожежа: у Чернігові палав гаражний кооператив

18 лютого о 08:40 до Служби порятунку «101» у м. Новгород-Сіверський надійшло повідомлення про пожежу нежитлового будинку, що по вул. Князя Ігоря, 17. Оперативно за викликом на місце події прибуло відділення 7-ї державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України в Чернігівській області. В апаратах захисту органів дихання та зору рятувальники відшукали в заповненому димом будинку місцевого 41-річного чоловіка, який, перебуваючи в нетверезому стані, не міг собі дати раду та покинути небезпечну зону. Чоловіка вивели на свіже повітря, однак від медичної допомоги він відмовився. Завдяки професійним діям пожежу о 08:48 було локалізовано, а о 08:50 остаточно ліквідовано. За попередніми даними, причиною загоряння стала необережність при курінні постраждалого.

Ще статті по темі

Back to top button