НовиниСуспільство (відео)

Оазис креативу: на Чернігівщині господарі душевно оформили своє обійстя (Відео)

Маленький острівець квітів, зелені та єднання з природою створила родина Заіко в селищі Березна. Колись занедбана ділянка, поросла чагарниками та старими деревами, сьогодні перетворилась на райський куточок.

«Раніше тут усе було заросле, тому тато вирішив покосити і зробити такий собі відпочинок. Він шукав в інтернеті та побачив, що в Києві роблять отакі ліхтарі», — Матфей Заіко, син господаря садиби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КП «Зеленбуд» розповіли, де готують нові паркові зони відпочинку

Головними натхненниками благоустрою стало подружжя – Віталій і Марина Заіко. Багато допомагав батько Віталія та його син Матфей.

«Я йому допомагав фарбувати віз. Потім труби. 0.51 – Брати, носити», — Матфей Заіко, син господаря садиби.

Окрасою зеленого куточка став віз-клумба.

«Коли їздив на роботу, йому запропонували купити віз. Спочатку він був негарний. Потім йому спала на думку ідея посадити квіти туди», — Матфей Заіко, син господаря садиби.

Усе було зроблене цього року, хоча доглядати за ділянкою Віталій почав більше десяти років тому. Робив тому, що подобалось. Робив для людей і для себе.

«Щоб людям подобалося і для себе гарно. Вони задоволені цим», — Анна Алексеєнко, похресниця Віталія Заіко.

«Роблять селфі з возом. Навіть автобус приїжджав, то селфі робили з ліхтарями, візком», — Матфей Заіко, син господаря садиби.

Серед планів – зробити ще кілька клумб, але не традиційних, а з цікавинкою, для всіх. Щоб своїм маленьким прикладом показати – змінювати світ треба починати з себе.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button