Політика

Чи розгляне Чернігівська міськрада питання про звернення щодо зниження тарифів на газ, електроенергію і тепло?

*Актуально

У Чернігові представники політичної партії «Наш край» виступають за зниження тарифів на газ, електроенергію та тепло. Як повідомив керівник фракції у Чернігівській міській раді Олександр Луценко, він подав відповідне звернення до міського голови щодо внесення до порядку денного чергової сесії міськради, що призначена на 28 січня, відповідне питання.

За словами Олександра Луценка, Чернігівська міськрада має розглянути та затвердити звернення до центральних органів влади щодо недопущення підвищення тарифів, адже це ще більше посилює економічну кризу та ставить громадян в умови на межі виживання.

Наприкінці 2020-го – на початку 2021 року ухвалено низку владних рішень, що передбачають зростання вартості електроенергії, газу і тепла для населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд знизив ціну на газ для населення до 6,99 грн за куб

Уряд скасував пільговий тариф на перші 100 кВт/год електроенергії, відтепер її вартість становить 1,68 грн за кВт/год, хоча раніше ми сплачували 0,90 грн. На 14% «Нафтогаз» підвищив ціну газу для побутових клієнтів у січні 2021 року (з 6,33 до 7,22 грн/куб.). У грудні минулого року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, прийняла рішення про встановлення тарифів на виробництво теплової енергії на 2021 рік для ліцензіатів із виробництва теплової енергії, що потенційно передбачає збільшення вартості тепла до 50%.

«У період пандемії держава має підтримувати громадян і підвищувати тарифи в цей час просто неприпустимо. Ми виступаємо категорично проти підвищення тарифів на газ, електроенергію і тепло», – наголосив Олександр Луценко.

Як повідомлялося, 13 січня Новгород-Сіверська міська рада схвалила звернення до центральних органів влади щодо недопущення підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Також уже схвалено відповідне звернення на сесії Сухополов’янської сільської ради. Звернення щодо скликання позачергових сесій задля схвалення рішень про недопущення зростання тарифів подано до Ніжинської, Прилуцької районної, Бобровицької, Носівської, Семенівської, Сновської, Корюківської, Городнянської міської, Талалаївської селищної, Мринської, Височанської, Комарівської сільської рад.

139729404_432035021272296_181350856696235995_n

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button