Політика

Депутатські рокіровки: хто зайде в Чернігівську облраду

На минулій сесії Чернігівської обласної ради було достроково припинено депутатські повноваження Віталія Свириденка. Причина – його заява про добровільну відмову від депутатства.

Віталій Свириденко був обраний депутатом від партії «Слуга народу». Відомо, що він – рідний брат першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки України Юлії Свириденко.

За виборчим законодавством, на місце вибулого депутата має зайти наступний за списком.

Наступні за виборчим списком – Іван Чаус (власник комплексу «Голубі озера», нині військовий), Наталія Романовська (підприємець) і Олеся Кісленко (очолювала Прилуцьку РДА). За ними йде Андрій Подорван – радник голови Чернігівської ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ повідомила про підозру заступнику мера Чернігова

Утім, із власних джерел ЧЕЛАЙН стало відомо, що у владних кабінетах розглядають варіант заведення в депутати саме Андрія Подорвана. По коментар із цього приводу ми звернулися безпосередньо до нього.

«Наразі про це не йдеться. Так, такі розмови були, але у списку троє людей переді мною. Це, чесно кажучи, важкувато вмовити аж трьох. Усі троє – Іван Чаус, Наталія Романовська та Олеся Кісленко – достатньо самостійні фігури, які успішно ведуть бізнес чи працюють в органах влади. А Чаус – боєць ТРО. Це не якісь там статисти, як в одній із партій у міській раді чи обласній, які просто голосують, бо наказав бос, навіть якщо питання зашкварні. Тому наразі все йде як і має. За черговістю», – прокоментував Андрій Подорван.

Тому можна припустити, що новим депутатом нинішнього скликання стане Іван Чаус.

До речі, він у минулому вже був депутатом Чернігівської обласної ради.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button