Політика

Дмитро Нікітін: Дочасний розпуск парламенту може вивести країну з економічної кризи

За Конституцією, чергові парламентські вибори мають відбутися в 2023 році. У той же час, у парламенті є політичні сили, які через Конституційний суд хочуть перенести їх на рік пізніше – на 2024 рік.

На думку представника чернігівської «Батьківщини» Дмитра Нікітіна, спроба перенести вибори на рік є спробою цієї влади законсервувати ситуацію, продовжити безконтрольне непрофесійне керування країною, ігноруючи пряму норму Конституції. Про це він заявив у інтерв’ю «СТВОРИМО РАЗОМ СИЛЬНУ ДЕРЖАВУ».

«Україна може не витримати такого сумнівного експерименту. Сьогодні ж ситуація така, що Україна, внаслідок некомпетентних дій влади, опинилася в глибокій соціально-економічній кризі, система державного управління деградує щодня. Монобільшість, яка складається часто з випадкових і безвідповідальних людей, разом з неефективним Кабінетом Міністрів привели країну на край економічної прірви», — говорить він.

На думку Дмитра Нікітіна, у даній ситуації необхідно дочасно розпустити Верховну Раду та призначити дострокові вибори до парламенту.

«Останнє соціологічне дослідження Київського міжнародного інституту соціології, яке було проведено вже у січні цього року, засвідчило, що й люди розуміють це – більше половини опитаних висловилися за перезавантаження парламенту шляхом дострокових виборів», — коментує політик.

За його словами, після цього необхідне формування непартійного Антикризового уряду технократів для проведення в країні термінових антикризових економічних реформ, відновлення ефективного державного управління, зміцнення обороноздатності країни.

«Впевнений, що найкращою кандидатурою на посаду керівника уряду національного порятунку є Юлія Тимошенко. Лише її досвід та незламний характер відвернуть Україну від Руїни та сформують новий курс для сталого розвитку країни», — вважає Дмитро Нікітін.

*Реклама

Ще статті по темі

Back to top button