Політика

Грубе порушення закону: на Чернігівщині представників політсили не зареєстрували на виборах в ОТГ

*Актуально

У Чернігівській області Озерянська сільська виборча комісія (Варвинський район) безпідставно відмовила у реєстрації п’ятьом представникам партії «Наш край» – кандидатам у депутати сільської ради на місцевих виборах, що відбудуться 30 червня.

Як повідомив керівник Варвинського партійного осередку Юрій Булава, мотивацією відмови стало те, що рішення про висунення кандидатів було нібито підписано не головою районного партійного осередку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія «Наш край» братиме участь у позачергових парламентських виборах

У партії «Наш край» заявляють, що підписант документів є головою районного партійного осередку, і це підтверджено рішенням про державну реєстрацію районної організації.

«Відмова у реєстрації кандидатам у депутати є грубим порушенням виборчого законодавства, зокрема не відповідає положенням Закону України «Про місцеві вибори»», – прокоментував юрист обласної партійної організації «Наш край». На його переконання, такі дії членів комісії свідчать про упередженість до партії «Наш край», є грубим одноразовим порушенням виборчого законодавства, що може бути підставою, як для кримінальної відповідальності голови і членів комісії, так і розпуску комісії.

Із юридичного погляду, така протиправна діяльність членів Озерянської виборчої комісії тягне порушення виборчих прав суб’єкта виборчого процесу – Варвинської партійної організації політичної партії «Наш край», адже подача документів для реєстрації кандидатів завершилася 5 червня. Відмова у реєстрації унеможливлює як участь кандидатів у депутати у виборчому процесі, так і висування ними представників у дільничні виборчі комісії.

Партія «Наш край» оскаржуватиме дії Озерянської сільської виборчої комісії у суді та звертатиметься до правоохоронних органів щодо вжиття заходів кримінального реагування.

62088029_352655112104615_496066729823174656_n

Прес-служба обласної організації партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button