Політика

Існує потреба відновлення «теплих» кредитів

*Актуально

Банки призупинили видачу «теплих» кредитів у зв’язку із вичерпанням коштів, передбачених цією державною програмою на 2018 рік.

Як повідомив депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш край» Ігор Желдак, загальний обсяг фінансування програми «теплих» кредитів на 2018 рік становив 400 млн грн. Для ОСББ уряд затвердив 195 млн гривень співфінансування за «теплими» кредитами. І ось за півроку ці кошти вичерпано.

«Наш край» закликає уряд негайно відновити фінансування програми. Для багатьох українців та ОСББ – це єдина можливість утеплити житло перед опалювальним сезоном і заощадити на опаленні. Це питання національної безпеки України – її енергонезалежність», – зазначив Ігор Желдак.

Окрім цього, «Наш край» закликає уряд у зв’язку з інфляцією збільшити розмір максимальної суми відшкодування у гривні на витрати на придбання опалювальних котлів і заходів, спрямованих на енергоефективність. Адже програма енергомодернізації дає змогу заощаджувати до 50% коштів на опалення.

Партія також закликає владу стимулювати розвиток сфери використання відходів для виробництва енергії і створити ринок твердого біопалива. На полях солома гниє, що могла б допомогти заощадити мільярди кубометрів газу!

Нагадуємо, що упродовж 2017 року урядом було виділено 732 млн грн на програму «теплих» кредитів: першого разу 432 млн грн – у лютому 2017, а вдруге (коли не вистачило) – додатково в липні 300 млн грн.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button