Політика

На Чернігівщині в Ічнянській ОТГ від міста у виборчому окрузі обрана тільки депутат «Нашого краю»

В Ічнянській міській раді ОТГ місто з десятитисячним населенням представлятиме тільки один депутат, обраний у виборчому окрузі, – Олена Бутурлим, висунута партією «Наш край». Решта – 25 депутатів – пройшли до ради як перші номери виборчого списку або обрані в сільських округах.

Ця ситуація є наслідком непропорційного розподілу округів і недосконалості виборчого законодавства. Представники партії «Наш край» у судах відстоювали права виборців і необхідність пропорційного розподілу округів із приблизно однаковою кількістю виборців. Нагадаємо, що у вересні міська виборча комісія створила округи, де в одних кількість виборців налічувала 125, в інших – понад 2 000. Суд навіть розпустив міську виборчу комісію, що вперто ігнорувала виборче законодавство. Опоненти політичної сили пояснювали, що вони обіцяли кожному селу мати свого депутата в Ічнянській міській раді. Натомість 14 сіл громади не мають у раді ОТГ жодного депутата, а невеликі села Буди, Грабівка, Лучківка, Пелюхівка, Червоне, де проживають усього 214 виборців, представлять аж три депутати. Отриманий результат є яскравим свідченням політичного популізму, проти якого боровся «Наш край», захищаючи виборчі права жителів Ічнянщини.

«Наш край» відстоював законні інтереси виборців. Три судові засідання були на користь заявника, натомість останній суд відмовив у задоволенні позовних вимог, аргументуючи своє рішення тим, що скасування виборів в ОТГ призведе до додаткових витрат із державного бюджету. «Це рішення більше політичне, аніж юридичне. Присутні на нічному судовому засіданні перед днем голосування троє представників ЦВК, які до цього засідання ігнорували, наголошували на необхідності проведення цих виборів. Запитання – де вони були раніше і чому з’явилися так запізно?», – прокоментував рішення суду юрист. Насправді, за висновками експертів, це судове рішення знівелювало рівність виборців перед законом і порушило права громадян.

Політична партія «Наш край» висловлює подяку всім, хто поділяв і підтримував ідеї партії, хто разом із нами відстоював позицію жителів Ічнянщини, хто голосував за кандидатів від «Нашого краю». Політична партія і надалі відстоюватиме інтереси виборців та закону.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button