Політика

«Наш край»: в інтересах людей, а не корумпованих чиновників і аграрних баронів

«Наш край» — єдина партія в Україні, зусилля якої спрямовані на захист інтересів місцевого самоврядування. Ми змусили владу розпочати децентралізацію. І ми стали гарантами її продовження та успішного завершення.

Децентралізація для України і, зокрема, Чернігівщини – єдина реальна можливість відродити території і змінити на краще життя звичайних людей. Успішна діяльність об’єднаних громад – найефективніший спосіб підвищити добробут кожної родини. Це – інвестиції та нові високооплачувані робочі місця. Це – якісні медицина й освіта. «Наш край» – гарант децентралізації в інтересах громад, а не чиновників. Ми – за чесну децентралізацію!

Нинішні вибори до об’єднаних громад – виключна заслуга «Нашого краю». Ми – єдині, хто вимагав їх призначення, і ми захистили права В ІНТЕРЕСАХ ЛЮДЕЙ, А НЕ АГРАРНИХ БАРОНІВ І КОРУМПОВАНИХ ЧИНОВНИКІВ. І захищатимемо права новоутворених громад.

Усі інші політичні сили діють усупереч інтересам громад. Вони силують Україну маніпуляціями під виглядом децентралізації. Вони ідуть на вибори, аби згорнути децентралізацію, відібрати у громад повноваження і фінансові ресурси. «Наш край» стоїть на заваді політичного мародерства. Обласна влада Чернігівщини разом із Аграрною і Радикальною партіями, «Батьківщиною» та «Народним фронтом» підтримують громади лише на словах. Це партії аграрних баронів, латифундистів і продажних чиновників, які нещадно експлуатують людей і дерибанять бюджетні кошти через корупційні схеми. Сильні громади для них є кісткою у горлі. Ці політики разом із обласними та районними чиновниками готові розчавити об’єднані громади. Так звані місцеві еліти бояться втратити доступ до влади і ресурсів.

Створення сильних ОТГ вибиває ґрунт із-під ніг обласних і районних корупціонерів у частині розподілу бюджету. «Наш край» та об’єднані громади стоять на заваді політичним мародерам. Присутність депутатів від «Нашого краю» у складі рад об’єднаних громад – гарантія чесної децентралізації в інтересах громад для підвищення добробуту кожної родини.

«Наш край» підтримують усі, хто за сильні об’єднані громади і проти влади аграрних баронів та продажних чиновників. Ми – за надання громадам реальних повноважень і ресурсів. Це дасть змогу людям контролювати владу і позбутися свавілля кланів. «Наш край» підтримує ідею, аби більшість податків лишалися на місцях і ними розпоряджалися громади, а не чиновники.

Натомість партії аграрних баронів та продажних чиновників і досі проштовхують ідею об’єднання за принципом «один район – одна громада». Вони прагнуть законсервувати громади у межах своїх кримінальних анклавів. Вони будують місцеві «ДНР» замість розбудови сильних самодостатніх громад.

Децентралізація – це унікальний шанс для наших сіл і міст реалізувати такі зміни, які відчутно покращать життя людей, створять умови не для виживання, а для розвитку і зміцнення територіальних громад.

Аби не згаяти цей шанс, маємо обрати до самоврядування об’єднаних громад людей, які справді знають, як це зробити. Партія «Наш край» довела на практиці, що не тільки знає, а й уміє робити громади успішними. Для прикладу – Кіптівська та Парафіївська об’єднані територіальні громади, які очолюють представники «Нашого краю».

Політична партія «Наш край» вміє перемагати: на місцевих виборах 2015 року депутатами рад різних рівнів стали близько 2000 представників «Нашого краю», а це майже чверть усіх обраних. За рік роботи в обласній, міських та районних радах представники «Нашого краю» довели свою політичну спроможність і готовність працювати в інтересах людей. Тож логічно, що партія братиме активну участь у виборах до всіх новостворених об’єднаних територіальних громад Чернігівщини.

У передвиборній кампанії дивує одне – часто до керівництва новими об’єднаними територіальними громадами з усіх сил рвуться ті, хто ще недавно, всівшись у зручних керівних кріслах, всіляко… протидіяв децентралізації. Хоча особливо дивуватися нема чому. Для таких кандидатів не важливий розвиток громади. Головне – втриматися у кріслі та мати доступ до ресурсів.

Команда «Нашого краю» переконана, що виборці здатні відрізнити справжніх лідерів від «вічних керівників». І перед тим, як проголосувати, пригадають, хто сприяв децентралізації, а хто вимушено змирився з нею і зараз намагається дискредитувати саму ідею самоврядування.

– Новостворені громади зараз отримують не лише нові можливості – через збільшення фінансування, а й нові виклики. Наша партія послідовно відстоює права місцевих громад. Маючи сильний кадровий потенціал, ми пропонуємо людям обрати головами та депутатами рад об’єднаних територіальних громад представників «Нашого краю», – наголошує перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук.

«Наш край» послідовно працював над створенням нових громад, усіляко протидіючи адміністративному тиску, бюрократичним перешкодам, відстоюючи право жителів області самостійно вирішувати свою долю.

На посади очільників громад Чернігівщини «Наш край» підтримує людей з активною громадянською позицією, значним життєвим та управлінським досвідом, які користуються заслуженим авторитетом земляків, є лідерами суспільної думки. Так, політична партія висуває кандидатом на голову Батуринської громади (Бахмацький район) нинішнього Батуринського міського голову Леоніда Душу; Лосинівської громади (Ніжинський район) – виконавчого директора Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірину Грозенко; Носівської громади – голову Носівської райради Володимира Ігнатченка; Сновської об’єднаної громади – підприємця Володимира Гордюка; Мринської громади (Носівський район) – сільського голову с. Плоске Ларису Спашибу. Кожен із них зробив значні кроки, щоб створення громад відбувалося за принципом добровільності, а не нав’язувалося згори рішеннями можновладців за принципом «один район – одна громада».

На виборах у всіх громадах Чернігівщини партія «Наш край» також висуватиме кандидатів у депутати рад об’єднаних територіальних громад. Адже тільки потужний тандем голови і депутатів допоможе ефективно вирішувати питання місцевих жителів. Представники «Нашого краю» – біля витоків створення об’єднаних громад, і не просто розуміють сутність і необхідність децентралізації, а й готові брати відповідальність, працювати в умовах реформування місцевого самоврядування, бути підзвітними людям, які їх обрали.

Об’єднання громад – ключова умова реформи, адже рішення, що безпосередньо стосуються жителів сіл, селищ, невеликих міст, мають прийматися та контролюватися безпосередньо за їхньої участі. Об’єднати громади – перспективна ґрунтовна робота, що передбачає створення нових виробництв, робочих місць, залучення інвестицій як вітчизняних, так і іноземних. Кошти, які заробляє громада, мають залишатися на місцях. І саме громада вирішуватиме, як їх використати – на ремонт доріг, на освіту, медичне обслуговування, благоустрій тощо. Йдеться про першочергові цілі, які раніше недостатньо фінансувалися владою. Об’єднані територіальні громади отримають значно більші повноваження і ресурси, тож потрібні люди, які зможуть ефективно розпоряджатися цими можливостями в інтересах громади. Саме такими є кандидати від партії «Наш край».

Володимир КУЧМА, голова Кіптівської ОТГ

Політична реклама

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Редакції вдячність за те, що прямо й зрозуміло означує матеріал — політична реклама. Це чесно по відношенню до читачів і викликає довіру до видання.

Back to top button