Політика

На Чернігівщині відстоюють проведення децентралізації

*Актуально

Як повідомила керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник, в області політична сила відстоює принципи децентралізації та прагне контролювати дії влади щодо створення нових об’єднаних громад, а також пропонує справедливий розподіл коштів на діяльність і розвиток громад.

Серед актуальних питань підтримки децентралізації Ольга Чередник називає розширення повноважень ОТГ на землі, що знаходяться за межами населених пунктів; передачу районних дочірніх підприємств комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради до комунальної власності міських, селищних і сільських рад, об’єднаних територіальних громад Чернігівської області; прискорення процесу децентралізації, надання місцевим громадам усіх повноважень і фінансових ресурсів, які їм необхідні для розвитку, призначення та проведення виборів до ОТГ.

На сьогодні в області вже працюють 37 ОТГ, водночас на перші вибори в ОТГ чекають Озерянська, Борзнянська, Киїнська, Новобілоуська, Хмільницька об’єднані громади. Довибори в ОТГВертіївська та Любецька громади.

«Сьогодні «Наш край» змінює політичну карту області та України: ми делегуємо до влади господарників, людей справи. Адже представники «Нашого краю» – це люди, які мають не лише активну громадянську позицію, значний життєвий та управлінський досвід, але й користуються заслуженим авторитетом земляків, є лідерами суспільної думки», – сказала Ольга Чередник.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Один коментар

  1. «Наш край» такие же пи…сы, как и остальные политики.

Back to top button