Політика

На Чернігівщині з’явився перший «пішохідний хлопчик» (Фото)

*Актуально

За ініціативи очільника фракції «Нашого краю» в Чернігівській обласній раді Сергія Баришовця пішохідні переходи у довірених йому громадах стануть безпечнішими.

Депутат виділив кошти зі свого фонду на закупівлю макетів «Пішохідний перехід» – фігурки у вигляді школяра, який збирається перейти дорогу. Вони невдовзі з’являться в Бобровиці, Новій Басані, Кіптях, Десні, Мрині, Козельці, Носівці та Макіївці.

А в Острі вже з’явився перший «хлопчик, який збирається перейти дорогу». Цей макет фігурки встановили задля безпеки на пішохідних переходах для жителів громади, насамперед дітей.

«Фігурка яскрава, помітна. Водії, побачивши її, розумітимуть, що поруч перехід, яким може йти дитина, і пригальмовуватимуть. Цей макет – наразі перший на Чернігівщині, але ми ще будемо встановлювати їх і в інших громадах області. Пішохідні переходи стануть безпечнішими», – пояснив Сергій Баришовець.

Про появу фігурки висловився й голова Остерської громади Леонід Мисливець («Наш край»).

«Макет встановили в центрі міста, біля дороги до навчальних і позашкільних закладів. Тут проходять багато діток, і «хлопчик» створюватиме їм безпечні умови, адже водії ще здалеку бачитимуть, що тут перехід. Дуже добре, що така ініціатива тепер втілена й в Острі, адже досі ці фігурки бачив лише у великих містах. Тепер і в нашій громаді буде безпечніше», – сказав Леонід Мисливець.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button