Політика

На півночі Чернігівщини очікують на передачу лісів у громади

*Актуально

Передача лісів громадам, механізми й терміни цього процесу – основне питання, що порушувалося під час зустрічі керівника обласної організації політичної партії «Наш край», депутата обласної ради Сергія Баришовця з жителями Семенівської громади.

За словами місцевих жителів, Семенівський райагролісгосп активно проводить вирубку лісів, а тому не виключено, що коли ліси передадуть громаді, «нічого буде передавати». Є застереження, що за І квартал виконано рубки за обсягом року.

«Громади створювали, щоб ми були самодостатніми й самостійно вирішували власні питання», – наголошують жителі Семенівської громади. Вони переконані, що для цієї громади ліси можуть стати суттєвим джерелом поповнення місцевого бюджету.

Сергій Баришовець наголосив, що депутати від «Нашого краю» залишаються послідовними в баченні вирішення цього питання – ліси райагролісгоспів на території громад мають належати саме громадам.

«Ми відстоюємо це питання вже кілька років і будемо продовжувати це робити. Ліси – громадам! Ми вважаємо, що цей шлях може бути не таким дороговартісним, як про це говорять в облраді. Найперше, що варто зробити, – змінити власників у райагролісгоспах і надати корпоративні права громадам», – пояснив Сергій Баришовець.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button