Політика

«Наш край»: Політиків, які намагаються приватизувати тарифний протест, – очікує неминуче забуття

«Наш край» закликає політиків негайно припинити цинічне паразитування на народному тарифному протесті та відмовитись від використання на акціях партійної та іншої політичної символіки.

Про це сьогодні заявив співголова парті Сергій Кальцев.

За його словами, «Наш край» підтримує законні вимоги українського народу до влади – знизити комунальні тарифи, зробити їх прозорими та доступними для всіх.

«Водночас, партія закликає політиків негайно припинити цинічне паразитування на народному протесті і відмовитись від використання на акціях партійної та іншої політичної символіки. Ми впевнені, що тарифний протест повинен бути виключно громадським засобом тиску на владу. Будь-які спроби політизації гніву людей неминуче обернуться проти самих політиків», – зазначив Сергій Кальцев.

Він наголосив, що невдоволення людей високими тарифами та низькою якістю комунальних послуг очікувано переросло у вуличні протести, право на які закріплене в українській Конституції.

«На нашу думку політичні партії, замість сумнівних спроб вуличного піару, повинні зосередити свої зусилля на законотворчій роботі та відстоювати інтереси людей в сесійній залі. Парламентські фракції та окремі депутати володіють достатнім набором сил та засобів для захисту людей на законодавчому рівні», – відзначив співголова партії.

Він нагадав, що раніше «Наш край» запропонував низку ініціатив, що дозволять знизити тарифний тиск на українців та захистити людей від свавілля постачальників житлово-комунальних послуг.

«Зокрема, партія пропонує зобов’язати комунальних монополістів встановити лічильники в усі помешкання за власний рахунок, посилити відповідальність постачальників послуг за обман у платіжках та дозволити використовувати невитрачені суми субсидій на заходи з енергоефективності.

Це, разом зі встановленням справедливих тарифів, дозволить українським родинам значно знизити витрати на комунальні послуги», – підсумував Сергій Кальцев.

Зазначимо, 30 листопада на черговій сесії Чернігівської міськради депутати розглядатимуть питання щодо прихованої приватизації ТЕЦ. Міська фракція політичної партії «Наш край» не голосуватиме за це питання.

Ще статті по темі

Back to top button