Політика

Обрання керівництва Чернігівської обласної ради відбулося із порушенням закону, – депутат облради

*Актуально

Обрання керівництва Чернігівської обласної ради під час першої сесії відбулося із порушенням закону та регламенту облради. У цьому переконаний керівник обласної організації партії «Наш край», депутат облради Сергій Баришовець.

За його словами, на початку засідання спостерігалося порушення рішення робочої групи з підготовки першої сесії, що затвердила порядок денний засідання ради. Розгляд питання про створення постійних комісій обласної ради там не передбачався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заява фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді

Створена під час сесії лічильна група представляла всі політичні сили (вісім партій) і за неї проголосували 63 депутати. «Згідно із законом та регламентом, вона мала визначити час, місце і порядок голосування з обрання голови обласної ради. І в своєму протоколі лічильна група прописала все таким чином, щоб убезпечити порушення законодавства під час таємного голосування. Було зроблено все, щоб голосування відбувалося без тиску і будь-яких маніпуляцій», – зазначив Сергій Баришовець.

Він припускає: коли стало зрозуміло, що тиск на депутатів буде неможливий за таких обставин, тоді й почалися деструктивні дії, з’явилося повідомлення про «замінування» будівлі обласної ради. Лічильна група навіть у цих умовах продовжувала роботу і, зважаючи, що частина депутатів залишила облраду, вирішила перенести засідання з обрання голови облради на 9 грудня. Це дало б можливість повідомити всіх депутатів та законно організувати голосування.

Натомість голові лічильної групи не дозволили зачитати протокол, а членів лічильної групи звинуватили в бездіяльності. Була створена «нова» лічильна група з представників трьох політичних сил, і за неї проголосували 33 депутати. Саме вони й обрали голову обласної ради, її заступників і голів постійних депутатських комісій. «Голосування за голову облради не було таємним, адже депутати, які брали участь у голосуванні, демонстрували свої бюлетені «смотрящим» перед вкиданням до скриньки. Та й чого варті публічні декларації 33 депутатів про підтримку визначеної кандидатури. Ми налаштовані на конструктивну роботу, адже нас обрали жителі Чернігівщини, але розпочинати її із порушень закону та регламенту вважаємо неприпустимим», – наголосив депутат обласної ради від «Нашого краю».

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button