Політика (відео)

Сесія Чернігівської облради підтримала «антинародний» бюджет (Відео)

Бюджет області, який майже кожен депутат обласної ради вважав недосконалим, неправильним та антинародним, прийняли мало не одноголосно. Критика основного фінансового документа області, що розпочалася на президії облради, продовжилася й на сесії.

«Ви забираєте з усіх медичних закладів ці кошти і в одноосібному порядку, не зважаючи на думку депутатів»,- Олег Авер’янов, депутат Чернігівської обласної ради.

«Депутати приймають цей бюджет і вони мають право вносити свої пропозиції. Чому ці пропозиції не вносяться?»,- Ольга Чередник, депутат Чернігівської обласної ради.

Єдиним адвокатом і лобістом бюджету був чинний голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко. Тому на горіхи перепало саме йому.

«Якщо ви – відвертий брехун. Голова адміністрації – відвертий брехун»,- Олег Авер’янов, депутат Чернігівської обласної ради.

«Почуйте депутатів, не кидайте бюджет отак. Чому ви не кажете, що всьому апарату обласної ради зменшили зарплату?».

І на диво після шквалу критики бюджет, що ставить у позицію жебраків мало не всю область, різко приймають.

«Це виважена і розумна позиція»,- Андрій Прокопенко, голова Чернігівської ОДА.

Потім голосують і за Стратегію економічного та соціального розвитку області.

«Перше – це розвиток людського потенціалу. Друге – це комфортні та безпечні умови життя. Третє – це підвищення конкурентоспроможності економіки. Четверте – інновації. П’яте – посилення спроможності громадянського суспільства»,-  Андрій Прокопенко, голова Чернігівської ОДА.

Після цього на сесії було ще багато гострих дискусійних питань. Це і скасування рішення про передачу культових споруд Московському патріархату, і «Ялівщина», і бажання деяких депутатів забирати дозволи на користування надрами. Але в більшості депутати оперативно підтримали решту порядку денного, що стосувався знижок на оренду, кадрової політики та змін до програм.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button