Політика

У чому секрети успішної виборчої кампанії

*Актуально

Активістки політичної партії «Наш край» із Прилук Ольга Юрченко та Наталія Коваленко стали учасницями тренінгу з проведення виборчої кампанії, організованого Національним демократичним інститутом (НДІ) в місті Житомир. Метою тренінгу було підвищення лідерського потенціалу жінок у політиці та підготовка кандидаток до балотування на виборах.

За словами Наталії Коваленко, захід організований на принципах поєднання теоретичних знань і практичних вправ, учасницям була запропонована реальна стратегія їхніх покрокових дій під час виборчої кампанії. Майбутні кандидатки проаналізували основні проблеми, шляхи вирішення яких їм доведеться пропонувати на наступних виборах; визначили свою цільову аудиторію виборців; вибудували бачення каналів комунікації.

«Якщо на тренінг ми їхали із сумнівами – брати чи не брати участь у місцевих виборах – то наразі маємо однозначну відповідь. Брати! Від тренерів отримали натхнення до політичної діяльності і маємо бажання стати учасницями місцевих виборів як кандидатки в депутатки», – поділилася враженнями Наталія Коваленко.

Як зазначив голова виконкому обласної організації політичної партії «Наш край» Юрій Музика, політична сила приділяє значну увагу підготовці майбутніх депутатів і депутаток рад різних рівнів. Адже депутатська діяльність потребує професійного підходу та глибокого розуміння різних сфер життєдіяльності громад.

За даними НДІ, в Україні жінки, які мають бажання займатися політикою, все ще постають перед середовищем, що характеризується потужними ґендерними стереотипами. Попри прогрес, досягнутий на парламентських і місцевих виборах 2014-2015 рр. у сфері ґендерної рівності, представництво жінок в українській політиці залишається на низькому рівні. Цей дисбаланс найбільше помітний на національному й обласному рівнях. На сьогодні у Верховній Раді представництво жінок становить менше 12 відсотків.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button