Політика

У Кіптівській громаді підтримують розвиток сільських бібліотек і туризму

*Актуально

У Кіптівській громаді, яку очолює представник «Нашого краю» Володимир Кучма і в сільській раді якої фракція цієї політичної сили є найчисельнішою, підтримують розвиток місцевих бібліотек і вбачають перспективи в сільському туризмі.

Під час чергової сесії сільської ради депутати затвердили Програму розвитку сучасної бібліотеки, бібліотечної справи та сільського туризму Кіптівської сільської ради на 2021-2023 роки. Також депутати підтримали внесення змін до Положення про Кіптівську публічну центральну бібліотеку з філіями в селах Борсуків, Вовчок, Кіпті, Новий Шлях, Олбин, Підлісне Кіптівської сільської ради.

За словами керівниці відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Кіптівської сільської ради Ірини Дубик, яку нещодавно нагороджено грамотою Верховної Ради України та медаллю «За заслуги перед Українським народом», у громаді оцінили сучасний стан бібліотечної системи і вирішили кардинально та якісно її змінювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині розвиватимуть виноробство і створять гастрономічну «дорогу смаку» (Відео)

«Ми прагнемо перейти до розуміння бібліотеки як сучасного публічного простору для місцевих жителів різного віку – від молоді до старших наших земляків. Тому маємо намір, і це передбачено програмою, комп’ютеризувати бібліотеки, наповнити їх діяльність цікавим змістом, аби сільські жителі мали хороші можливість для різноманітного дозвілля, а не лише отримати чи віддати книги, як це було десятиліттями», – пояснила Ірина Дубик.

Представниця «Нашого краю» також зазначила, що в громаді планують більш детально зайнятися і сільським туризмом.

«Ми сформували команду, плануємо найближчим часом пройти навчання та втілювати конкретні дії задля розвитку сільського туризму в Кіптівській громаді», – наголосила вона. Серед важливих кроків у цьому напрямі – подальше проведення фестивалю «Осінній фест», виведення його на якісно новий рівень. Крім цього, депутати Кіптівської сільської ради затвердили на сесії кілька цільових програм, що стосуються різних сфер життєдіяльності громади, та схвалили низку бюджетних і земельних питань.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button