Політика

У п’яти ОТГ Чернігівщини проходять перші місцеві вибори

*Актуально

У 5 об’єднаних територіальних громадах Чернігівської області сьогодні відбуваються перші місцеві вибори. Сьогодні обирають селищних і сільських голів, а також депутатів місцевих рад у Добрянській Ріпкинського району (об’єднуються 5 рад), Талалаївській Ніжинського (4 ради), Сухополов’янській Прилуцького (19 рад), Понорницькій Коропського та Киселівській Чернігівського (об’єднуються по 2 ради).

Як повідомила голова обласного осередку політичної партії «Наш край», керівниця однойменної фракції у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник, представники політичної сили беруть участь у виборах в усіх громадах, де сьогодні проходять вибори. Партія «Наш край» кандидатами у депутати до сільських і селищних рад висунула понад 60 жителів громад. Серед кандидатів від партії – добре відомі у селищах і селах громад люди: підприємці, лікарі, освітяни, представники інтелігенції, селяни.

«Традиційно команда «Нашого краю» об’єднує фахівців своєї справи, авторитетних людей, тих, кому не байдужа доля новостворених громад та їх жителів. Вони вже працюють заради розвитку нашого краю», — підкреслила Ольга Чередник.

На її переконання, створення спроможних громад шляхом об’єднання є важливою складовою реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади. «Тож вибори до рад об’єднаних громад є не менш важливими, аніж загальнодержавні вибори. Адже від того, наскільки новообрана місцева влада в громадах буде компетентною й ініціативною, залежатиме розвиток самої громади», — зазначила Ольга Чередник. Також вона підкреслила, що Чернігівська область, за даними Мінрегіону, входить до лідерів в Україні зі створення об’єднаних територіальних громад. На сьогодні в регіоні уже працюють 45 ОТГ.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button