Політика

У період пандемії підвищувати тарифи – неприпустимо

*Актуально

У період пандемії й економічної кризи, коли більшість країн намагається пом’якшити негативні наслідки обмежень, в Україні схвалено низку рішень, що передбачають здорожчання вартості газу, електроенергії та теплопостачання.

Як наголосив депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Ігор Романенко, такі владні рішення ставлять значну частину українців на межу виживання та посилюють соціальне напруження.

«Ми розуміємо всю складність нинішньої ситуації і тому розпочали кампанію щодо недопущення зростання тарифів. Крім цього, в столиці представники партії звернулися до суду з вимогою скасувати рішення НКРЕКП про підвищення тарифів на тепло низки ТЕЦ. Як забезпечення позову ми просимо заборонити підвищувати тариф. Влада тисне на українців, а ми тиснемо на неї – через суд, рішення місцевих рад», – прокоментував він.

Зокрема, на Чернігівщині звернення щодо скликання позачергових сесій подано до Ніжинської і Прилуцької районної, Чернігівської, Бобровицької, Носівської, Городнянської, Корюківської, Семенівської, Остерської міської, Талалаївської, Деснянської, Козелецької, Олишівської селищної, Мринської, Височанської, Комарівської, Талалаївської сільської рад. Всього в регіоні подано 34 звернень.

«Здорожчання вартості постачання електроенергії, газу і теплоенергії для побутових споживачів – це шлях до погіршення економічних і соціальних умов життя людей, а цього не можна допускати», – наголосив Ігор Романенко.

Як повідомлялося, 13 січня Новгород-Сіверська міська рада схвалила звернення до центральних органів влади щодо недопущення підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Також уже схвалено відповідне звернення на сесії Сухополов’янської сільської ради.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button