Політика

Видатні лікарі підтримали чернігівського кандидата в народні депутати від «Слуги народу» Валерія Зуба

*Актуально

Видатні лікарі України, серед яких зокрема і колишній міністр з питань охорони здоров’я Василь Князевич – підтримали свого колегу, керівника Чернігівського медичного центру сучасної онкології Валерія Зуба, який балотується у народні депутати Верховної Ради по 209-му округу в Чернігівській області від партії «Слуга народу».

Нагадаємо, 209 округ – це Ніжин, Ніжинський, Варвинський, Носівський, Срібнянський і частина Ічнянського районів.

Медики впевнені, що український парламент нині потребує саме таких професіоналів, як Зуб.

IMG_8565

Валерій Зуб, кандидат в народні депутати від партії «Слуга народу»

 

«Український парламент потребує професійних людей. По усім напрямкам, і особливо — у галузі охорони здоров’я. Валерій Зуб, який має досвід управління такою серйозною структурою, яку він очолює, яку він вивів на якісно новий рівень роботи, має поповнити список оновленої Ради. За його сприяння ведеться робота по створенню центру паліативної допомоги на Чернігівщині. Він вболіває за створення відділення виїзної служби, чого сьогодні дуже не вистачає. Тобто все те, в чому він себе так добре проявив на Чернігівщині — він, я переконаний, зможе перенести на загальнодержавний рівень», — сказав колишній міністр охорони здоров’я Василь Князевич.

Такої думки дотримується і головний лікар Інституту раку Андрій Безносенко.

«Я за те, щоб до парламенту потрапили виключно професіонали — юристи, освітяни, економісти, медики тощо. Тільки достойні українці, і кандидат Зуб — один із них», — сказав він.

Головний онколог країни Олексій Ковальов, який знає Валерія Зуба не просто як висококваліфікованого лікаря, але і як ефективного управлінця, впевнений, що заслуги Зуба кажуть самі за себе.

«Він довів усім, що позитивне мислення переважає над деструктивним, яке є властивим у нас в Україні. Приклад тому — лінійний прискорювач, який був встановлений і до сьогодні прекрасно працює. Це — мегапроект для України, адже ми всі прекрасно розуміємо, що впровадити його в нашій країні — ой як не просто. Але йому це вдалося», — зазначив він.

За його словами, у складі оновленої Ради Зуб міг би дати новий виток для розвитку вітчизняної галузі охорони здоров’я.

«Таких професіоналів, як Зуб, нам сьогодні дуже не вистачає в країні. І в парламенті в тому числі. Він не тільки міг би відстоювати інтереси нашої української онкології, а й дати новий напрям для розвитку галузі охорони здоров’я в Україні. А оскільки Зуб є представником відносно  молодого покоління, з новими підходами — ми покладаємо на нього великі надії», — підкреслив Ковальов.

Довіру Валерію Зубу висловив і Олександр Толстанов, доктор медичних наук, проректор з науково-педагогічної роботи НМАПО імені П. Л. Шупика.

«Парламент взагалі, з моєї точки зору, повинен складатися з високих професіоналів, які не тільки мають вищу освіту, а й відповідний досвід роботи з документами, законотворчої діяльності на різних рівнях, а не просто політичну привабливість або направленість. Тільки високий професіонал може дати можливість змінити або модернізувати ту чи іншу галузь. Я думаю, що Валерій Зуб належить саме до таких людей», — підсумував він.

Джерело: https://www.unn.com.ua/uk/news/1811034-vidatni-likari-pidtrimali-svogo-kolegu-yakiy-balotuyetsya-v-radu-vid-partiyi-sluga-narodu

Ще статті по темі

Back to top button